Svensk snedker på fabrikken hos Wigells i Småland

Pinnsofa - Et ægte retro møbel fra Sverige

I hjertet af Småland ligger den svenske møbelfabrik Wigells. Wigells i Malmbæck har i mere end 140 år produceret klassiske møbler med stor respekt for de håndværksmæssige traditioner og af de bedste materialer. Mest kendt er Wigells nok for deres klassiske slagbænke og tremmestolen, men deres kollektion af møbler er mere mangfoldigt end det.

Pinnsofaen, eller pinnsoffa som de kalder den i Sverige, er tegnet i 50'erne af Ebbe Wigells og er et led i en serie af to forskellige stole og et bord.

Jeg er designer og indehaver af tøjfirmaet McVERDI, og i forbindelse med en research til ny indretning af mine tre butikker faldt jeg i efteråret 2013 over en pinnsofa fra Wigells på auktion og fik dermed øjnene op for dette dejlige møbel. Der var ikke langt til at købe et par stykker som inventar til mine butikker. På utallige forespørgsler og efter et besøg på den stemningsfulde fabrik i Småland fik jeg lyst til at introducere dette unikke retromøbel til det danske marked som supplement til tidens mange retromøbler.

Det er i første omgang kun bænken vi forhandler, men der vil snart komme bileder på denne side af de to stole fra denne serie.

Lotte Honoré